Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier.
 

Nieuwsbrief
NR: 112

13-07-23

 
door Redactie DDB

Wie wel, wie niet? Wie wel, wie niet?

Kritische jury legt laatste hand aan DDB 100

19 oktober 2023

De jury van de DDB 100 editie 2023 opereert deze keer onder voorzitterschap van Adriana Esmeijer. Zij is bekend als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Nationale Postcode Loterij en Vriendenloterij. De lijst van de honderd invloedrijke professionals in de filantropie is gebaseerd op een reeks beredeneerde wegingsfactoren.


Lees verder >>>

Maatschappelijke weeffouten Maatschappelijke weeffouten

Iedereen financieel gezond

13 juli 2023

De manier waarop we naar problematische schulden kijken slaat radicaal om. Vaak ontstaan ze niet door verkeerde individuele keuzes, maar door maatschappelijke weeffouten. In het essay ‘Iedereen financieel gezond’ doen Marco Florijn en Geert van Dijk verschillende voorstellen om problematische schulden te voorkomen en aan te pakken. Welke rol spelen overheden, bedrijven en schuldhulpverleners hierin?


Lees verder >>>

... maatschappelijke schade ... ... maatschappelijke schade ...

Hoe staan we ervoor?

13 juli 2023

Terwijl het CBF vaststelt dat de sector van goeddoen gezond is en hoge bestedingen aan maatschappelijke doelen realiseert, debatteerde Den Haag opnieuw over alweer een generieke maatregel die het werk in de sector bemoeilijkt.


Lees verder >>>

Madelon van Leeuwen. Madelon van Leeuwen.

Impact inflatie op stichtingen en instellingen

13 juli 2023

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde deze week dat de inflatie in juni daalde naar 5,7%. Consumentengoederen en -diensten waren in juni dus 5,7% duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. In mei was de inflatie 6,1%. Madelon van Leeuwen van de ING Stichtingen & Instellingen desk legt uit wat de implicaties van geldontwaarding zijn voor stichtingen en fondsen, het kloppend hart van de filantropie. Volgens haar beïnvloedt inflatie bij stichtingen mogelijk vier dimensies: de uitgaven, de organisatiekosten, de inkomsten en het vermogen.


Lees verder >>>

Migratie als motor Migratie als motor

Migratie als motor

13 juli 2023

Hoe kan Nederland migratie inzetten als drijvende kracht? Een turbulente week ligt achter ons. Het krachteloze kabinet Rutte IV is geschiedenis. Struikelblok was het asielbeleid dat decennia op z'n beloop is gelaten. Ons stipje op de wereldkaart haalde de New York Times. Deze krant meent dat migratieproblematiek Europa breed partijen op de rechtervleugel in de kaart speelt. In Nederland moeten grote kwesties wachten op verkiezingen en de formatie van een nieuw kabinet. Er heerst onbehagen en wantrouwen. Wat zien we in de schaduwen van morgen als we kijken naar het kanaliseren van de asielmigratie, de achilleshiel van Rutte IV? Uitgerekend daarover verscheen zojuist een scherpzinnig rapport van een invloedrijke denktank.


Lees verder >>>


Contact DDB Klantenservice: klik hier.
Social Social Social Social

Word lid | DDB Magazine | DDB Duizend | Partner worden | Colofon
 .
 


Raadpleeg ook onze andere nieuwsbrieven >