Hoe blijft je als filantropische organisatie transparant naar de buitenwereld? Hoe blijf je als ontvanger onafhankelijk? Hoe ga je om met mislukkingen? Kun je pas echt van impact spreken als je het systeem hebt beïnvloed? Wat is precies de rol van filantropie ten opzichte van de overheid? Hoe beweeg je op het slappe koord tussen (internationale) solidariteit en paternalisme? Hoe voorkom je dat je steeds opnieuw blijft kiezen voor de veilige weg in plaats van echt risico durft te nemen? De Masterclass Filantropie op dinsdag 27 september 2022 ontlokte een waar vragenvuur aan de zes alumni van Stichting IMC Weekendschool die deel zullen nemen aan Het Nieuwe Generatiepanel tijdens Civil Power op 26 oktober in het KIT.
Het Nieuwe Generatiepanel
Roeqayyah Kariman, Chaimae Rahhou, Elsayed Elsharkawy, Fadoua Abou, Simon Tesfahuney en Ali Shah reageerden vol enthousiasme op de oproep om deel te nemen aan Het Nieuwe Generatiepanel. Tijdens Civil Power zullen zij onder deze titel de verschillende sprekers én de winnaar van De Dikke Blauwe 100 grondig aan de tand gaan voelen. Om de jongeren wegwijs te maken in de wereld van filantropie en hen zo voor te bereiden op deze rol, organiseerde De Dikke Blauwe een Masterclass Filantropie in het hoofdkwartier van Stichting IMC Weekendschool te Amsterdam. Onder leiding van filantropie-expert Rien van Gendt en oprichter van Stichting IMC Weekendschool Heleen Terwijn ontstonden deze avond verschillende boeiende discussies.
De alumni zijn alle zes rond de 18, 19 jaar en hebben vanaf groep 7/8, en in de eerste brugklas de weekendschool op zondag doorlopen. Sindsdien doen zij mee aan landelijke activiteiten en verschillende opleidingen, ontwikkeld door stichting IMC Weekendschool Alumni in samenwerking met bedrijven, partners en mentoren.
De Dikke Blauwe is erg onder de indruk van de kritische en betrokken houding van de jongeren. We kijken dan ook uit naar hun bijdrage aan Civil Power die vermoedelijk de sector op de grondvesten zal laten schudden!
Aanmelden voor Civil Power kan nog!