De nieuwe Stichting BONO gaat non-profit-ondernemen stimuleren en tegelijkertijd het aanbod van trainingen op dit terrein bundelen, met als doel dat zowel uitvoerende als financierende organisaties doeltreffend en verantwoord geld uitgeven en interveniëren. Volgens de stichting hebben steeds meer organisaties met non-profit-activiteiten behoefte aan kennis en inspiratie op het gebied van ondernemerschap en verwachten financiers van maatschappelijke activiteiten een ondernemende houding.
Tijdens de trainingen staat ondernemerschap centraal. ‘Denk aan de bezuinigingen, diverse wets- en stelselwijzigingen en een veranderde verhouding van de overheid tot het maatschappelijke middenveld. Zorg- en dienstverlening is toe aan herziening: het kan en moet efficiënter en resultaatgerichter, minder afhankelijk van één financier, als netwerkorganisatie en met een groter beroep op de ‘eigen kracht’ van burgers. Deze veranderingen vragen om nieuwe kennis en vaardigheden van (financiers van) non-profit-organisaties. Zoals het opzetten van een goed (sociaal) marktonderzoek of prestatiemeting’, aldus BONO.
Doelgroep van BONO is de brede non-profit sector, zowel de uitvoerende als de financierende organisaties in het veld van zorg, welzijn, arbeid, sport, cultuur, educatie, milieu en sociale woningbouw. Maar ook MVO-afdelingen van bedrijven en charitatieve fondsen en gemeenten.
Agenda