Wie geven de filantropie een gezicht?

Vul het formulier in onder dit artikel. Altijd doen

Jurylid Margreet Plug. 
Jurylid Margreet Plug. 
29 juli 2024

De DDB 100 – de lijst van honderd invloedrijke spelers in de filantropie – krijgt contour. De jury wil de sector nog één week de kans geven om te nomineren. Zij let op een eerlijke gang van zaken en streeft zij naar een representatief beeld van de sector. Vertegenwoordigers van goede doelen, vermogensfondsen, brancheorganisaties, universiteiten, financieel en zakelijk dienstverleners: in principe kunnen ze allen op de lijst figureren. Wie wel wie niet, dat is de kwestie.



De jury van editie 2024 is al hard aan het werk. Juryvoorzitter is Henriëtte Hulsebosch, directeur Kansfonds en winnaar van de vorige editie. Juryleden zijn Siep wijsenbeek, directeur van de Vereniging van Vermogensfondsen in Nederland, Margreet Plug, directeur-bestuurder Goede Doelen Nederland en Puck Hendriks, PhD-onderzoeker aan de Erasmus School of Management. De jury is uit op meer evenwicht tussen geldverstrekkende en geldwervende filantropische fondsen. De lijst van honderd genomineerden wordt op woensdag 11 december bekendgemaakt in Amsterdam.

Jaarlijks nomineren spelers uit de wereld van filantropie de honderd invloedrijkste professionals in deze sector: major donors, bestuurders van filantropische fondsen of NGO’s en maatschappelijk investeerders. Maar ook vertegenwoordigers van brancheorganisaties, steunstichtingen en wetenschappers. Tot slot financieel en zakelijk dienstverleners voor zover actief binnen de filantropische infrastructuur. Het stemformulier vindt u onderaan dit artikel.

De spelregels zijn eenvoudig. Beoordelingscriteria zijn impact, innovatief vermogen, bereidheid kennis te delen en zichtbaarheid in de sector. Men kan zijn/haar favoriete kandidaat éénmaal nomineren. Juryleden en winnaars van vorige edities kunnen geen kandidaten nomineren. Alleen stemformulieren die volledig zijn ingevuld worden in behandeling genomen. Over de uitslag van de DDB 100 is geen correspondentie mogelijk.  

Maatschappelijk initiatief

Om misverstanden te voorkomen: de DDB 100 is geen lijst van rijken mensen. De ranking geeft wel een actueel en relevant beeld van professionals die met tijd, geld, goederen en expertise, ideeën en/of hun netwerken bijdragen aan het maatschappelijk initiatief. En aldus een voorbeeldfunctie vervullen voor anderen in de sector. De DDB 100 is geen parkeerhaven voor arrivés. Wel een momentopname van de kracht van de civil society anno 2024 in Nederland.
 
De top 10 van de DDB 100 wordt dit jaar bekendgemaakt tijdens het Civil Power Congres op woensdag 11 december in Amsterdam. De gehele lijst wordt afgedrukt in de major donor editie van het DDB-magazine dat tijdens het congres beschikbaar is. De winnaar ontvangt een oorkonde en een uitgesproken en uitgeschreven laudatio Van de overige genomineerden in de top tien wordt een beknopt profiel gepubliceerd. Stemmen is mogelijk tot eind augustus.

Vul onderstaand formulier snel in en laat weten wie er volgens u thuishoort in de DDB 100 editie 2024.

Stemformulier DDB100 2024

Vul hieronder in wie u nomineert en waarom. Zonder motivatie telt uw stem niet mee.
Contactgegevens:
Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben werkzaam bij:
Dit betreft het maatschappelijk terrein:
Ik nomineer
Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
Link naar LinkedIn profiel:
Werkzaam bij:
Dit betreft het maatschappelijk terrein:
In de functie van:
Beknopte motivering (voltooi bondig de volgende zinnen)
Impact van de genomineerde blijkt uit:
Innovatief vermogen van genomineerde blijkt uit
Zichtbaarheid van genomineerde blijkt uit
Bereidheid kennis te delen van genomineerde blijkt uit