'Inspiring september'

In de bres voor beter intern toezicht. 
In de bres voor beter intern toezicht. 
5 september 2024
Aankondiging | | Intern Toezicht

De maand september staat bij de Stichting Intern Toezicht Goede Doelen in het teken van inspireren. Met de diverse events die deze maand plaats zullen vinden is het ITGD-bestuur ervan overtuigd dat er voor iedere toezichthouder een interessant thema beschikbaar is. Bekijk het programma hieronder. ITGD verwelkomt toezichthouders graag bij één of meerdere van de events tijdens 'Inspiring September'.



Sectorinzicht voor toezichthouders


Tijdens deze bijeenkomst praat Margreet Plug, directeur-bestuurder Goede Doelen Nederland, toezichthouders bij over de ontwikkelingen in de sector in het algemeen en de positie van goede doelen in de veranderende maatschappij. Frederike van Harskamp, kandidaat-notaris bij Van Doorne, behandelt relevante wet- en regelgeving, actualiteiten en de besluitvormingscyclus. Harmienke Kloeze, directeur-bestuurder Centraal Bureau Fondsenwerving, vertelt tenslotte over toezicht, integriteit en impact.

Daarnaast gaan we tijdens deze bijeenkomst met elkaar in gesprek om ervaringen uit te wisselen en hebben toezichthouders de gelegenheid om contacten te leggen met andere collega's. Na deze bijeenkomst hebben deelnemers actuele kennis en handvatten meegekregen, die ze direct kunnen toepassen in hun toezichtsrol.

Toezicht op vermogen


Hoe evalueert de toezichthouder de risico's verbonden aan beleggingen en welke strategieën hanteert hij/zij om deze risico's te beheersen? IBS Capital Allies verzorgt voor ITGD een drietal masterclasses om toezichthouders van de juiste kennis te voorzien om deze en andere vragen over vermogensbeheer te beantwoorden. Zowel apart als in reeks te volgen.

Masterclass 1: Basisbeginselen van het beheren van vermogen
Masterclass 2: Verdieping op financiële instrumenten
Masterclass 3: Kritisch kijken naar uw beleggingsportefeuille

Grensoverschrijdend gedrag


De spreker tijdens de Invited Conference 2024 van het Toezichtnetwerk is Martin van Rijn. Vanuit zijn rol als voorzitter van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen neemt hij deelnemers mee in de resultaten van het onderzoek ‘De zoekgemaakte verantwoordelijkheid’. Hoe op te treden bij signalen van grensoverschrijdend gedrag?

Praktische informatie: 


ITGD-events zijn exclusief en kosteloos toegankelijk voor RvT-leden van aangesloten organisaties. Aan events die ITGD gezamenlijk met partners organiseert kunnen kosten zijn verbonden.

Toezichthouders van organisaties die niet zijn aangesloten kunnen het programma volgen tegen een bijdrage van € 275,- per masterclass.

Voorafgaand aan de bijeenkomst waarvoor u zich heeft aangemeld ontvangt u een bevestigingsmail met de laatste details.

https://www.itgd.nl/