Filosoof Lammert Kamphuis houdt Goede Doelen Lezing 2024

4 oktober 2024

Lammert Kamphuis, filosoof en bestsellerauteur, houdt maandagmiddag  7 oktober in de Glazen Zaal in Den Haag de Goede Doelen Lezing. Hij zal ingaan op de toenemende polarisatie in de samenleving en de rol die goede doelen kunnen spelen om dit tegen te gaan.
Wat betekent deze verharding voor goede doelen? Welke rol kunnen goede doelen spelen in het ‘ontbubbelen’ van de samenleving? Kamphuis daagt goede doelen uit om hun ongekende potentie, om mensen hun ‘echokamers’ en ‘filterbubbels’ te laten ontstijgen en daarmee mogelijkheden te scheppen om hun sociale netwerken kleurrijker te maken, te benutten.
Jaarlijks organiseert brancheorganisatie Goede Doelen Nederland de Goede Doelen Lezing waarin een inspirerende spreker zijn visie geeft op de betekenis van ‘goed doen’ in onze samenleving, nu en in de toekomst. ‘De Goede Doelen Lezingen zijn prikkelend, visionair en dragen bij aan het debat over de maatschappelijke waarde van goede doelen,’ aldus Margreet Plug, directeur-bestuurder Goede Doelen Nederland.
Na de lezing gaan onder leiding van journalist Frénk van der Linden, Boris Dittrich (lid Eerste Kamer), Rina Molenaar (directeur Woord en Daad), Maarten Hupkes (directeur Stichting De Buurt), Joris Thijssen (GroenLinks-PvdA) en Wytske Postma (NSC) in gesprek over de unieke en verbindende rol van goede doelen in een steeds meer gepolariseerde samenleving.