Erkens nieuwe voorziter RvT Ouderenfonds

Franck Erkens. 
Franck Erkens. 
3 juni 2024
Nieuws | | (Social) Impact

Franck Erkens (59) is per 1 juni benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Nationaal Ouderenfonds. Hij is al enige tijd betrokken bij het fonds als vicevoorzitter van de RvT. Daarnaast kennen we Franck Erkens in de sector als voorzitter van de Stichting Intern Toezicht Goede Doelen. ITGD draagt zorg voor de professionalisering van het intern toezicht op goede doelen in Nederland. Eerder was hij directeur bij Netspar, een kennisnetwerk voor pensioen en oudedagsvoorziening.



Kirsten Andres, directeur-bestuurder bij het Nationaal Ouderenfonds: 'We zijn bijzonder blij dat Franck de voorzittersrol zal vervullen. Gezamenlijk zetten we ons met verve in door de doelstelling van het fonds: eenzaamheid aanpakken zodat ouderen zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen en mee blijven tellen in de samenleving.'

Erkens is de opvolger van Wouter Kolff die na zeven jaar terugtreedt. Dit houdt verband met zijn benoeming,  per 1 september, als Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland. Het Nationaal Ouderenfonds dankt hem in een persbericht voor 'zijn jarenlange inzet als voorzitter en zijn kundige bijdrage aan het fonds'. 

Bij het Ouderenfonds geloven ze in 'de kunst van het samen ouder worden' en 'de kunst van het ouder zijn'. Pijlers: actief ouder worden, het inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving, en het bestrijden van eenzaamheid. Dat blijft nodig want bijna de helft van de ouderen voelt zich eenzaam, meer dan 590.000 ouderen voelen zich 'ernstig eenzaam'.