Corporate Power is uitverkocht/ Aanmelden is helaas niet meer mogelijk
Corporate Power 2022
Donderdag 2 juni 11.00 tot ca 16.30 uur
De Thomaskerk - Pr. Irenestraat 36 Amsterdam
Op donderdag 2 juni 2022 vindt Corporate Power plaats, het jaarlijkse symposium georganiseerd door De Dikke Blauwe / Walburg Pers van, met en voor bedrijven en hun corporate foundations, goede doelen en impactmakers. Tijdens Corporate Power 2022 staat de vraag centraal hoe bedrijven maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen incorporeren in hun strategie en wat daarbij de rol is van bedrijfsfilantropie. Aan de hand van inspirerende verhalen van change- en impactmakers duiken we in de verschillende posities die bedrijven en hun foundations innemen om waarde te creëren op ESG (Environmental, Social, and Governance). Wat is de motivatie van bedrijven om bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen? Welke instrumenten zetten ze daarbij in en tegen welke uitdagingen lopen ze aan?
In het plenaire ochtendprogramma staat de vraag centraal: How to be the next hero of net zero? De rapporten van het IPCC liegen er niet om: de natuur kan het veranderende klimaat niet meer bijbenen. Elke regering, iedere burger en ieder bedrijf zal vanuit een fundamentele heroriëntering het hoofd moeten bieden aan de klimaatverandering. Er klinkt een dringende oproep aan alle sectoren om verantwoordelijkheid te nemen bij het behalen van de klimaatdoelen van de Verenigde Naties: een halvering van de wereldwijde CO2-uitstoot in 2030, en net zero voor 2050. Tijdens het ochtendprogramma zetten inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven uiteen hoe zij op dit onderwerp leiderschap tonen, zonder daarbij kritische zelfreflectie te schuwen.
Keynote lezing:
How to be the next hero of net zero
Door Barbara Baarsma - directeur Rabo Carbon Bank
Barbara Baarsma is directeur van Rabo Carbon Bank. Voor maart 2021 was ze directievoorzitter van Rabobank Amsterdam, directeur Kennisontwikkeling bij de Rabobank en eindverantwoordelijk voor RaboResearch. Naast haar werk bij de Rabobank is Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam.
Na de keynotelezing van Barbara Baarsma over de grootschalige systeemveranderingen die nodig zijn, schuiven Katy Hartley en Karen Maas aan voor een panelgesprek onder leiding van moderator Sara Kinsbergen. Katy Hartley is strategisch directeur van de in 2020 opgerichte Laudes Foundation. Als voormalig hoofd van de Philips Foundation kent zij het reilen en zeilen van bedrijfsfondsen van binnenuit. Karen Maas is bijzonder hoogleraar Accounting en Duurzaamheid aan de Open Universiteit Heerlen en wetenschappelijk directeur van Impact Centre Erasmus (ICE) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Het ochtendprogramma wordt afgesloten met een overdenking van Evert Jan de Wijer, predikant van de Thomaskerk.
Break-outsessies in de middag
Tijdens het middagprogramma, draait het in een serie break-outsessies om de SDG’s (Sustainable Development Goals). Verschillende corporate foundations in Nederland houden zich op innovatieve en effectieve wijze bezig met deze doelen, zichtbaar of juist achter de schermen. Tijdens een zestal break-outsessies presenteren bedrijven en hun corporate foundations in samenwerking met goede doelen of maatschappelijke initiatieven best practices op onderwerpen als kwaliteitsonderwijs, armoede, goede gezondheid en welzijn, eerlijk werk en economische groei en vragen zij van de deelnemers input op concrete vraagstukken en uitdagingen. Onder andere Philips Foundation & Save the Children; ASN Impact Investors & Aqua-Spark; GSRD Foundation; ABN Amro Foundation & Jeugdeducatiefonds, Nationale Postcode Loterij & Hiil en BDO zullen een sessie hosten.
The perfect match
Net als in 2021 worden deelnemers van Corporate Power uitgenodigd om hun plannen en ideeën te komen pitchen op zoek naar de perfecte match tussen foundation en goed doel. Lees hierover meer..
Uiteraard is er ook weer ruim gelegenheid om te netwerken tijdens de lunch en borrel.
Locatie De Thomaskerk
Corporate Power vindt dit jaar plaats op een unieke locatie aan de rand van de Zuidas: De Thomas. ‘Alles wat ik te zeggen heb zit in deze kerk’, waren de enige woorden die architect Karel L. Sijmons (1908-1989) achterliet over de totstandkoming zijn levenswerk. Aan de buitenkant een onopvallende verschijning zou je niet verwachten dat de Thomaskerk een van de hoogtepunten is uit de na-oorlogse Nederlandse kerkarchitectuur is. Maar als je eenmaal binnen bent snap je dat dit een verborgen kunstwerk is.
Moderator deze dag is Sara Kinsbergen, universitair docent en programmadirecteur van de Advanced Master in International Development aan de Radboud Universiteit. Zij doet onderzoek naar het kleine private initiatief en duidt de grass roots trend in ontwikkelingssamenwerking
De programmacommissie bestaat uit:
Koen Joosse & Victor de Boer (Philips Foundation) - Roos van der Spek (AFAS Foundation) - Christiane Bosman (programmamanager) - Marc Wortmann (adviseur) - Johan Dijk (marketing en sponsoring) - Karlijn Renzenbrink (coördinerend redacteur DDB) - Stephanie Koolen-Maas (postdoctoraal onderzoeker aan de Vrije Universiteit & Erasmus Universiteit)Entreeprijs: 195,00 euro exclusief btw, lunch inbegrepen
Collegakorting: Een collega meenemen? Dan ontvangt hij / zij 40 % korting op de entreeprijs. Vraag de kortingscode op door een mail te sturen aan: fondsen@walburgpers.nl