Personalia: benoemingen in de wereld van filantropie

15 september 2024
Artikel | | Nieuwsflits

Margot van Sluis-Barten is sinds 1 augustus jongsleden werkzaam als directeur van Stichting Elise Mathilde Fonds. Dit fonds geeft setun aan instellingen zonder winstoogmerk in de regio’s Utrecht en Rotterdam. Het betreft instellingen die een sociaal, cultureel of ideëel doel nastreven, waardoor de maatschappelijke structuur wordt verbeterd/verstevigd en waarbij de inzet van vrijwilligers een must is. Van Sluis-Barten was tot 1 augustus verantwoordelijk voor de externe relaties van het universiteitsfonds van de Universiteit Utrecht.
Willem de Feijter is sinds 24 augustus jongstleden directeur-bestuurder bij HandicapNL. Deze instelling organiseert en ondersteunt projecten voor mensen met een beperking om zoveel als mogelijk uit het leven te halen. De projecten bieden noodzakelijke ondersteuning, die door geen enkele andere instantie wordt opgepakt en die niet geregeld wordt door de overheid of een zorgverzekeraar. De Feijter gaf eerder leiding aan diverse organisaties en teams bij Rabobank, ABN AMRO en Publieke Zaken.
Dominique Savelkoul is sinds begin september de nieuwe directeur van de prestigieuze kunstbeurs Tefaf. Zij is de opvolger van Bart Drenth die in juni vorig jaar moest opstappen nadat hij provocerende tweets had geschreven. Savelkoul was eerder marketingdirecteur bij het London Philharmonic Orchestra en communicatiedirecteur bij de National Gallery, eveneens in Londen, en de Ruhrtriënnale in Gelsenkirchen.