Liefdadigheidsfonds G-Star valt toe aan Wilde Ganzen

10 september 2024
Artikel | | Nieuwsflits

Oprichter Jos van Tilburg (65) en zijn echtgenote Angela van Tilburg (65) geven hun bedrijfsfonds weg aan Wilde Ganzen, dat zich inzet voor een wereld zonder armoede. Dit heeft de familie onlangs bekendgemaakt in Het Financieele Dagblad.
De goede-doelenorganisatie kan het vermogen van € 34 mln in twintig jaar ‘afbouwen’ met schenkingen. G-Star Raw doneerde zeventien jaar lang gemiddeld circa €4 mln aan zijn liefdadigheidsfonds. Een schenking van deze omvang aan een goede-doelenorganisatie is niet eerder in Nederland vertoond, zo valt te lezen in de zakenkrant.
Meeregeren of meebepalen wil de familie Van Tilburg niet, wel adviseren. Directeur Kees Jong van Wilde Ganzen: ‘We rapporteren tweemaal per jaar over de uitgaven en de impact.’ Het gebaar van de familie is voor Wilde Ganzen, dat 40.000 vaste donateurs heeft, de grootste donatie ooit.
De schenking is, inclusief lopende verplichtingen, overgedragen in de vorm van een fonds op naam, het Blue Ambition Fund. Daarmee wordt een aanvullend nieuw programma gestart om jeugdwerkloosheid te bestrijden, niet alleen in Azië, maar ook in Afrika. De Jong: ‘We willen met banen en ondernemerschap perspectief bieden.’
ABN AMRO beheert de beleggingsportefeuille en verhuist mee. Voor inpassing in het groene en sociaalbewuste beleggingsprofiel van Wilde Ganzen is de portefeuille doorgelicht.